štvrtok 30. apríla 2015

Začínam trilógiou The Hunger Games/Hry o život/Hladové hry, ktorá je pre mňa asi najdôležitejšia, pretože práve vďaka nej som začala čítať aj ďalšie knihy. Vopred upozorňujem že v článku sa môžu nachádzať SPOILERY,preto ak ste ešte knihy nečítali a chcete sa zbytočným spoilerom vyhnúť, článok recenzia radšej preskočte a prečítajte si články za tým. (O čom sú Hunger Games? a The Hunger Games vo filme.)
RECENZIA Knihy určite doporučujem prečítať, sú písané štýlom ktorý Vás bude baviť. Majú zaujímavý dej a nachádzajú sa v nich aj vtipné scénky, ktoré sú na nezaplatenie. Samozrejme ako každé knihy, majú aj nejaké to - . Jediná vec, čo mi pri tejto knihe tak trochu vadila je, že sa v nej nachádza milostný ▲ a Katniss sa neustále rozhodovala → Gale alebo Peeta? Na koniec si vybrala Peetu, čo som bola fakt rada ♥. Môj najobľúbenejší diel z celej trilógie je diel posledný (Mockingjay/Drozdajka/Reprodrozd). Síce v ňom zomrelo mnoho obľúbených postáv, no to, ako bol Peeta zmenený na "netvora", to ako sa Katniss rozhodla, či zabije Snowa alebo Coinovú a mnoho podobných vecí si ma získalo a preto sa stala mojou najobľúbenejšou. Ale samozrejme všetky diely sú super ☺ .
O ČOM SÚ THE HUNGER GAMES? Trilógia Hunger Games sa odohráva v budúcnosti. Severná Amerika bola vo vojne zničená a vznikla nová krajina Panem, ktorú tvorí bohatý Kapitol a 12 okolitých chudobných krajov, ktorým Kapitol vládne. Ako vzpomienku na vojnu, ktorá sa odohrala, každý rok vylosujú z každého kraja jedno dievča a jedného chlapca od 12-18 rokov a tí sa následne zúčastnia hier o život. Bojujú v priamom prenose o život,kým nezostane nažive len jeden - ten sa následne stane víťazom. Príbeh sa odohráva z pohľadu 16 ročného dievčaťa, Katniss Everdeen, ktorá sa do hier o život prihlási na miesto svojej sestry.... THE HUNGER GAMES VO FILME Filmy sú natočené podľa kniíh The Hunger Games od Suzanne Collins. Posledný diel je rozdelený na 2 časti, posledná časť výjde v novembri 2015. The Hunger Games: Réžia: Gary Ross Scenár: Gary Ross, Suzanne Collins, Billy Ray Kamera: Tom Stern The Hunger Games: Catching Fire Réžia: Francis Lawrence Scenár: Michael Arndt, Simon Beaufoy Kamera: Jo Willems Hudba: James Newton Howard The Hunger Games: Mockingjay Réžia: Francis Lawrence Scenár: Danny Strong, Peter Craig Kamera: Jo Willems Hudba: James Newton Howard. Herci → Postavy (vypísala som len tých najdôležitejších) Jennifer Lawrence → Katniss Everdeen, Josh Hutcherson → Peeta Mellark, Liam Hemsworth → Gale Hawthorne, Woody Harrelson → Haymitch Abernathy, Donald Sutherland → President Snow, Julianne Moore → President Coin, Elizabeth Banks → Effie Trinket, Willow Shields → Primrose Everdeen, Lenny Kravitz → Cinna, Stanley Tucci → Caesar, Philip Seymour Hoffman → Plutarch Heavensbee, Jena Malone → Johanna Mason, Sam Claffin → Finnick Odair, Natalie Dormer → Cressida, Jeffrey Wright → Beetee.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára